Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.10.01. 16:30

SÉTA - Ahová mindenki visszatérne

<p>A manufaktúrákban láthatták, hogyan készül a muranoi üveg, Burano szigetén pedig az élénk színű házakat és az egyedi csipkéket csodálták meg.</p>

Velencébe juthattunk el szeptemberben a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola és Kollégium negyedéves diákjaiként. Kirándulásunk első napjaiban a világhírű város nevezetességeivel ismerkedtünk meg. Csodálattal álltunk a Szent Márk tér közepén, ahonnan nagyszerű kilátás nyílt a bazilikára. A Dózse-palotába is betekintést nyertünk, majd a harangtorony tetejéről gyönyörködhettünk a páratlan kilátásban.

Utazásunk során olyan kiemelkedő művészek alkotásaival találkoztunk, mint Tiziano, Tintoretto, Donatello vagy Giotto, s ez külön élményt jelentett a képzőművészeti tagozaton tanuló diákok számára. A Velence közelében lévő Burano, Murano, Torcello nevű szigetekre is elhajóztunk. A manufaktúrákban láthattuk, hogyan készül a muranoi üveg, Burano szigetén pedig az élénk színű házakat és az egyedi csipkéket csodáltuk meg.

Az egyik napunkat Padovában töltöttük. Velence különleges hangulatát fokozza, hogy a vízben úszó város tömegközlekedési eszközei a hajók, a vaporettók, a gondolák. A tartalmas hetet az utolsó napokban a strandolás koronázta meg. Élveztük a tenger hullámait, a parton pedig a zenésztársaink és a tánctagozatosok konga-showjára táncolt az egész évfolyam. Csodálatosan éreztük magunkat ezen a különleges kiránduláson. Egy életre szóló élménnyel tértünk haza, s ez nem csoda, hiszen velence az a hely, ahová mindenki szívesen visszatérne.

- Lakatos Adrienn, Szigethy Eszter -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!