Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.06.06. 11:02

Felhőszakadás, jégverés, útbeszakadás, fakidőlés

<p>Tornyospálcán beszakadt az útburkolat, Mezőladányban iszap tömte be a csatornát, Ibrány fölött kedden felhőszakadás vonult át, borsó nagyságú jégszemek hullottak az égből</p>

Szombat óta szinte alig múlik el nap, hogy valahol ne tomboljon vihar. Kedden kora délután például Ibrányban hatalmas felhőszakadás zúdult a településre, borsó nagyságú jég kíséretében. Berencsi Béla polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a helybeli köztestületi tűzoltóság több helybeli és gávavencsellői pincéből szivattyúzta a vizet, a csapadékcsatornák folyamatos karbantartásának köszönhetően egy órán belül levonult a hatalmas víztömeg. Timáron is bőséges volt a csapadék, jelentős károkról azonban itt sem kaptak bejelentést a polgármesteri hivatalban – tudtuk meg Türk János polgármestertől.
A korábbi viharok kárait már összegezték a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Varga Béla tűzoltó alezredes foglalta össze a legfontosabbakat. Balkányban a megyei önkormányzat fenntartásában működő gyermekotthon tetőszerkezete rongálódott meg. Tornyospálcán a ravatalozó és szeszfőzde tetőzetében keletkeztek károk, a Honvéd utcában pedig az egyik áteresz fölött beszakadt az útburkolat.
Mezőladányban egy kilométeren iszappal töltődött fel a csapadékcsatorna, az Ady Endre és a Homok utcában 600 méteren útkárok keletkeztek. Újkenézen a Vöröshadsereg utcában az útalapot tette tönkre a vihar. Gávavencsellőn is utak és csatornák rongálódtak meg az utóbbi napokban.

- Györke László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!