Bölcsőde

2024.05.24. 17:24

Kezdődik a bölcsődei beiratkozás

Forrás: DASO

Lezárult az újrairatkozási szakasz, és hétfőn kezdődik a beiratkozás azoknak a gyermekeknek, akik még nem jártak bölcsődébe. A 2024/2025-ös tanévre a beiratkozási időszak május 27 és június 14 között zajlik – tájékoztat közleményében a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO). Az igazgatóság által kezelt 15 állami bölcsődében az újrairatkozási szakaszt követően összesen 437 hely maradt. A szükséges dokumentumokkal kapcsolatban tavalyi évhez képest újdonságnak számít, hogy közös felügyeleti jog esetén a másik szülőnek nyilatkozatot kell kitöltenie arról, hogy beleegyezik a választott intézménybe. A rangsorolási kritériumokban is van néhány változás a tavalyi évhez képest. Például túljelentkezés esetén a gyerekeket életkoruk szerinti csökkenő sorrendben választják ki, továbbá pont jár azért is, ha a gyermek nagycsaládból érkezik (a szülőnek vagy a gyámnak három vagy több kiskorú gyermeke van).
A szükséges dokumentumok listája, valamint a formanyomtatványok elérhetőek a DASO honlapján (https://daso-oradea.ro/). Az állami bölcsődékbe való beiratkozás esetén a dossziékat a DASO Teleki/Primăriei utca 42. szám alatti székhelyén lehet leadni az ügyfélszolgálatnál, a következő program szerint: hétfőn, kedden és szerdán 7.30–16.30, csütörtökön 7.30–18.30, pénteken pedig 7.30–16 óra között, viszont a benyújtás utolsó napján, június 14-én 12 óráig lehet leadni a dossziékat, hogy még aznap ellenőrizni lehessen azokat – áll a DASO közleményében. Az eredményeket és a szabad helyek listáját június 14-én 14 órakor teszik közzé. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában