Foci

2020.09.21. 14:07

Hazai győzelem a megyei rangadón

Jósa Attila

A labdarúgó III. Liga második fordulójában a Váradszentmártoni CSC hazai pályán, a Luceafărul Sportközpontban fogadta vasárnap délután a Nagyváradi Luceafărult. Már az első percektől érezhető volt, hogy a játékosok nagyon is komolyan gondolják a mérkőzés rangadó jellegét, a meglepően nagy iram mellett szikrázóan kemény párharcok tarkították a találkozót. A 11. percben a vendégek 20 éves szélsője, Balogh Marius 20 méterről lőtt óriási gólt a jobb felső sarokba (0-1). A továbbiakban is jobban játszott mezőnyben a vendégcsapat, mégsem sikerült sokáig megtartsa az előnyét, a 25. percben Marina Darius a felezővonal környékéről próbálta hazaadni a labdát, ám a gyengére sikerült átadásra lecsapott a hazaiak szemfüles csatára, Sergiu Pop, aki laposan helyezett Nergheș kapus mellett a hálóba (1-1). A középkezdést követően Novak Roland ritkán látható megoldással egyből kapura küldte a labdát, amit a hazaiak kapusa nagy bravúrral, saját testi épségét sem kímélve tudott csak szögletre menteni.

A második félidőben leginkább a mezőnyben folyt a játék, és amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, egy lendületes támadás végén Sergiu Pop harcolt ki büntetőt a hazaiak számára, melyet a sértett értékesített magabiztosan, megszerezve második találatát és egyben a győzelmet is a Váradszentmártoniak számára. A váradi csapat fiatal játékosai nehezen viselték a vereséget, a második sárga lapját begyűjtő, így a kiállítás sorsára jutó Laza idő előtt mehetett az öltözőbe.

Váradszentmártoni CSC – Luceafărul 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Sergiu Pop 25., 91. (11-esből) perc / Balogh 11’

CSC: Barabaș – Kovari, Pintea, S. Nogo, M. Arsene, Habakuk, Ban, Baciu (90+2 Dardai), Sfârlea (63 M. Pop), Sorian, Sergiu Pop. Vezetőedző: Cosmin Bodea

Luceafărul: Nergheș – Gunie, Oros, D. Laza, Drăgan – Toderici (78 Jurcuț), Higyed (61 Gheban), R. Novak (31 Covaciu), M. Balogh – Marina (61 Tămaș), S. Ban (78 Fărcaș). Vezetőedző: Ciprian Dianu

Piros lap: D. Laza (Luceafărul) 90+4

Játékvezetők: Claudiu Ștef (Marosvásárhely) – Patrick Sandu, Alexandru Gherman (Temesvár)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!