Sport - Salakmotor

2007.06.19. 14:49

Csoki nem versenyzőalkat, bár…

<p>A Miskolcról elszármazott Búss Gábor Olivért a legnagyobb Üvegtigris rajongóknak nem kell bemutatni. Egykori kollégánkat a vasárnapi Salakmotoros Világbajnokság miskolci kvalifikációjának apropóján kérdeztük.</p>

A Déli Hírlap és az Észak-Magyarország egykori, a budapesti Rádió1 jelenlegi munkatársa álmodta meg nekünk Lalit, Gabent, Csokit, Rókát, Cingárt, no meg Sanyit. És Olivér az, akinek az ,,Ízi rájder öccsém" hitvallást is köszönhetjük.

- Miskolciként volt valaha kapcsolatod a salakmotorsporttal?

- Most jön a teljes antiválasz: gyakorlatilag semmi… Illetve mint minden miskolci, én is mindig tudtam, mikor vannak a futamok és minden 80-as évekbeli autós újságban (abban az egyben) megnéztem, ha salakmotorról írtak, kivagdostam a futamokról készült képeket… Alapvetően nagyon tetszett, amikor keresztbe állt az első kerék…

- Azért a filmben van egy felturbózott Babetta...

- Igen, és ennek áttételesen tényleg van köze a motorsporthoz, a motorozás szerelmeseihez. Hiszen Csoki nekem annak az örömmotorozónak a megtestesítője, akinek pénze ugyan nincs az álomgépre, de a vérében nyomokban biztosan van valami pancsolt benzin. Szerez valami elérhető motort és addig pofozza, addig piszkálja, addig gyűri, amíg egyszer csak már majdnem úgy szól és majdnem úgy néz ki, ahogy ő szeretné. Azt hiszem minden motoros szerelem így indul valahogy.

- Sok speedway-rajongó álma, hogy Csoki - ha csak néhány kockányira is, de,- ,ízi rájder" legyen az Üvegtigris következő részében! Sanszos lehet?

- Babetta a salakon, könnyű soros oldalkocsival…??? Áááá… nem hiszem, hogy Csoki versenyző alkat lenne. Bár Gaben a filmben biztosan szerezne rá jó kis szponzor matricákat… Nem hiszem, hogy Csokit sportkarrierbe kellene hajszolnunk, elég neki az anyja, a macskája és a Babettája...

- Milyen terveid, munkáid vannak jelenleg. Könyv? Film?

- Rudolf Péterrel és a Tigris dramaturgjával Hársing Hildával most a budapesti Új Színház felkérésére egy színházi tervünket szeretnénk megvalósítani. Persze a film az nagyon jó dolog, dolgozom most is egyen, de amíg nincs kész a forgatókönyv, inkább kabalából hallgatok róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!