Államkassza

2020.03.24. 08:20

Van pénz a nyugdíjak és a közalkalmazotti bérek kifizetésére

Van pénz az államkasszában a nyugdíjakra és a közalkalmazotti bérekre, és a munkaügyi minisztérium igyekszik szigorúan tartani magát a kifizetési naptárhoz – nyilatkozta március 23-én, hétfő este Violeta Alexandru tárcavezető.

A miniszter azt mondta, nincs ok aggodalomra a nyugdíjak kifizetésével kapcsolatban.

,,Van pénz a költségvetésben a nyugdíjakra, és igyekszünk szigorúan tartani magunkat a kifizetési naptárhoz, mind a készpénzes kifizetés, mind a bankszámlára utalás esetében. Hasonló a helyzet a bérekkel is„ – fogalmazott Violeta Alexandru a Románia TV egyik műsorában.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy a megyei nyugdíjpénztáraknál is bevezettek néhány óvintézkedést az alkalmazottak és az ügyfelek védelme érdekében, a tevékenység azonban nem állt le, a nyugdíjak újraszámolása is folytatódik.

A nyugdíjak szeptembertől esedékes emelésével kapcsolatban a miniszter azt mondta, nincs információja arra vonatkozóan, hogy ezt nem lehetséges kivitelezni.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában