Tiltás

2020.08.29. 09:47

Szeptember 28-áig nem léphetnek Ukrajna területére az idegen állampolgárok

Augusztus 29-én 00.00 órától szeptember 28-áig tilos a nem ukrán állampolgároknak Ukrajna területére lépni – közölte péntek este a román külügyminisztérium.

Kivételt képeznek a következő kategóriákhoz tartozó személyek: az ukrán állampolgárok elsőfokú rokonai; az ukrán munkavállalási engedéllyel rendelkezők; az ukrán vállalatok meghívására érkező szakemberek; az Ukrajnán átutazók, ha igazolni tudják, hogy maximum 2 napot tartózkodnak az országban; az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek; az Ukrajnában tanulmányokat folytató személyek; azok, akik orvosi kezelés végett érkeznek az ország területére; a kamionsofőrök és a repülők, hajók, vonatok személyzetei; a kulturális intézmények meghívására érkező művészek; a sporteseményekre érkező sportolók; a transzplantáció céljából őssejtet szállító személyek; más országok hivatalos küldöttségei, nemzetközi szervezetek tagjai, illetve azok, akik Ukrajna elnöke, parlamentje, kormánya, elnöki hivatala vagy külügyminisztériuma meghívására érkeznek Ukrajnába.

A felsorolt kategóriákhoz tartozó személyeknek a határátlépéskor olyan egészségügyi biztosítást kell felmutatniuk, amely fedezi egy esetleges COVID-19 megbetegedéssel járó kórházi vagy karanténköltségeket. A biztosítást ukrán biztosítótársasággal, vagy olyan külföldi biztosítóval kell megkötni, amelynek van ukrajnai képviselete.

Egészségbiztosítás nélkül léphetnek be Ukrajna területére a menekült vagy nemzetközi védelmet igénylő személyek, a diplomáciai küldöttségek, az Ukrajna által elismert nemzetközi szervezetek tagjai és családtagjaik, a külügyminisztérium meghívására érkező személyek, a NATO-tagállamok, illetve a békepartnerség-programban részt vevő államok katonai kiképzői, illetve az ukrán védelmi minisztérium meghívottai.

A rendelkezéssel kapcsolatban itt lehet többet megtudni:

www.kmu.gov.ua

www.mae.ro/node/51934

kiev.mae.ro

cernauti.mae.ro

odessa.mae.ro

www.mae.ro.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában