Aktuálpolitika

2019.12.12. 19:01

PSD: A kormány itt a piros, hol a pirosat játszik az üzemanyag adójával

kormány itt a piros, hol a pirosat játszik az üzemanyag jövedéki adójával, amennyiben a pénzügyminiszter most azt kéri a parlamenttől, hogy emelje meg ismét az jövedéki adót – állítja a Szociáldemokrata Párt (PSD) csütörtöki közleménye.

A dokumentum szerint miután a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 'nagy tám-támmal' eltörölte az üzemanyag pótlólagos jövedéki adóját, most a pénzügyminiszter azt kéri a parlamenttől, hogy emelje meg ismét az adót azon a címen, hogy ez most 'az uniós rendelkezések által előírt minimális szint alatt lenne'.

'A csúcs az, hogy a jövedéki adó eltörléséről szóló törvénytervezet egyik aláírója maga a pénzügyminiszter, aki most a jövedéki adó emelését kéri! Amatőrizmus? Populizmus? Ostobaság? Hozzá nem értés? Döntsék el önök! Időközben a kormány veszít három milliárdot, a töltőállomásokon pedig nem csökken az üzemanyag ára!„- írja a PSD Facebook-bejegyzésében.

(Borítókép: illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában