Szankció

2020.06.07. 20:00

Milliókat hoztak az államnak a szükségállapot idején kiszabott bírságok

Kevesebb mint százmillió lej bevétel származott a szükségállapot alatti büntetésekből, olyan körülmények között, hogy a kiszabott bírságok összértéke meghaladta a hatszázmillió lejt – jelentette be vasárnap a Digi 24 televízió műsorában Florin Cîţu pénzügyminiszter.

Csíkszereda, 2020. március 26. Közlekedési rendõr autóst ellenõriz az erdélyi Csíkszeredában 2020 március 26-án. A részleges kijárási tilalmat szigorították Romániában. Március 25-én 12 órától csak azok hagyhatják el lakásukat, akiknek munkahelyi kötelezettségeik, gyógykezelésük, rászoruló hozzátartozójuk ellátása, vagy a legszükségesebb árucikkek beszerzése miatt ez elkerülhetetlen. Minden esetben a munkáltató által kibocsátott igazolást vagy saját felelõsségre kiállított nyilatkozatot kell felmutatni a lakás elhagyására magyarázatot kérõ rendfenntartóknak. MTI/Veres Nándor

Forrás: MTI/Veres Nándor

Fotó: Veres Nándor

A tárcavezető elmondta: az összeget elkülönítették, várják, hogy lesz-e óvás, és hogy a bíróságok az állampolgárok javára döntenek-e.

Az alkotmánybíróság az alaptörvénnyel ellenesnek ítélte a szükségállapot alatti korlátozások be nem tartásáért kiszabott bírságokat.

Kérdésre válaszolva Cîţu azt mondta: egyelőre nem merült fel, hogy pénzügyi amnesztiával oldják meg a helyzetet. Kifejtette: ha egy állampolgár pert nyer, és vissza kell adni a pénzét, általában kompenzációt alkalmaznak, de arra is volt példa, hogy visszautalták az összeget.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában