Segítségnyújtás

2021.10.13. 14:34

FRISSÍTVE l Magyarország 50 beteget vesz át Romániától intenzív ellátásra

Fotó: pixabay.com

FRISSÍTÉS

Az MTI szerint a külügyminiszter pontosította azt is, hogy a romániai betegeket a debreceni és a szegedi kórházban kezelik majd, és kiemelte a „rendkívül komoly kihívásokat”, amelyekkel Romániának meg kell küzdenie a járványhelyzet súlyosbodása miatt.

Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy a magyar kormány folyamatosan egyeztet Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettessel és Cseke Attila egészségügyi miniszterrel abban a kérdésben, hogy Magyarország miként tudna segítséget nyújtani Romániának ebben a rendkívül nehéz helyzetben.


Magyarország segít Romániának, és 50 koronavírusos beteget vesz át intenzív ellátásra, idézte a Reuters Szijjártó Péter szerdai bejelentését.

A magyar külügyminiszter tájékoztatása szerint az 50 romániai beteg kezelését két magyarországi kórház veszi át. A segítségnyújtás logisztikai részleteiről a későbbiekben egyeztetnek a felek – tette hozzá Szijjártó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában