Sürgősségi rendelet

2020.05.08. 15:11

Lehetőség adócsökkentésre az ingatlanok esetében

A helyi önkormányzatok 50%-kal csökkenthetik az idei adókat az ingatlanokra, amennyiben a tulajdonosok dokumentumokkal bizonyítják, hogy ők is csökkentették a bérleti díjat a bérlőik számára, derül ki a kormány által a csütörtöki ülésen jóváhagyott sürgősségi rendeletből.

Ezt Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján.

Gyakorlatilag a mallokról, kereskedelmi központokról van szó, szögezte le Dancă, hozzátéve, a kormány ezzel az intézkedéssel kompenzálni próbálja a kereskedelmi központok tulajdonosainak veszteségeit, de ugyanakkor ösztönözni is szeretné az ingatlantulajdonosokat, hogy csökkentsék a bérleti díjakat az üzletek számára, amelyek a szükségállapot idején kénytelenek voltak zárva tartani.

Ionel Dancă közlte azt is: a kormány ugyancsak csütörtöki ülésén elfogadott egy jogszabályt, amely alapján a kórházak a szükségállapot alatt nyújtott, a koronavírusos betegek kezelésére fordított szolgáltatások teljes összegének megtérítését kérhetik az államtól. Az intézkedéssel a koronavírus-járvány miatt adódott többletkiadásokat is megtérítik a kórházaknak – mondta Dancă.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában