Aktuálpolitika

2020.01.15. 14:40

L. Orban: románia kultúrájának köszönheti a világban elfoglalt helyét

A kultúra állt mindig a szellem szabadságáért vívott harc élén, inspirálta az értékrendet, kitágította az emberek látókörét, hogy túlléphessenek a félelem és az előítélet felállította korlátokon, mondja Ludovic Orban kormányfő szerdán, a kultúra nemzeti napján közzétett üzenetében.

A román állam fejet hajt nagy költője, Mihai Eminescu előtt azzal, hogy születésnapján, január 15-én ünnepli a kultúra napját, írja üzenetében Orban.

„A mai Románia, eszméivel és értékeivel, vitathatatlanul a kultúrának köszönheti sajátos helyét a világban” – fejtette ki a kormányfő.

Az általa vezetett kormánynak ambiciózus tervei vannak a kultúra terén, annak érdekében, hogy a román kultúrát világszerte megismerjék és értékeljék. Támogatni akarja a kulturális örökség megőrzését és a román művészeket az ezen a téren szükséges politikák gyakorlatba ültetésével és pénzforrások ráfordításával, mutatott rá a kormányfő.

 

Borítóképünkön: Ludovic Orban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában