parlamenti választások

2020.10.06. 13:47

Kelemen Hunor: Romániában, nyolc év káoszát kell rendbe tenni!

A választás után stabilitásra van szükség Romániában, nyolc év káoszát kell rendbe tenni! – jelentette ki kedden Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

Forrás: Facebook/Kelemen Hunor

Fotó: Gönczy Tamás

Tóth Ádám

Az RMDSZ határozottan ellenzi a december 6-án esedékes parlamenti választások elhalasztását. A halasztáshoz hiányzik a törvényes keret, ráadásul semmi sem garantálja azt, hogy a következő év elején kedvezőbb lesz a járványhelyzet, mint decemberben – mondta Kelemen Hunor, Aradon tartott sajtótájékoztatóján. Azt is elmondta: az RMDSZ támogatta azt a jogszabályt, amely szerint a választások időpontját a parlament határozza meg, ám ez a törvény még nem lépett életbe, a választások időpontját viszont már korábban kitűzték, és azt nem kell megváltoztatni.

„Ha négy évvel ezelőtt sikerült hat százalék feletti eredményt elérni, én optimista vagyok, hogy hasonlóan jó eredményt érünk el most is. Lesz munkánk bőven. Nekünk jó, hiteles és koherens programot kell felmutatnunk Románia modernizálásáról, a fejlesztésekről, az átláthatóságról. Az identitással kapcsolatos programunk nem mond ellent ennek, a modernizáció és az identitásmegőrzés kiegészíti egymást, egyaránt fontos közösségünknek! Világos üzenetünk lesz! A választás után stabilitásra van szükség Romániában, nyolc év káoszát kell rendbe tenni!” – hangoztatta sajtóértekezletén Kelemen. Hozzátette: amennyiben a politikai stabilitás az RMDSZ-en múlik, akkor a politikai stabilitás meg is valósul majd.

Arra a kérdésre, hogy vállalna-e kormányzati szerepet a szövetség, Kelemen azt mondta: egyetlen párt sem azért indul a választásokon, hogy ellenzékben legyen, hanem hogy kormányozzon, ami persze nem sikerülhet minden alkalommal.

Az RMDSZ jelenlegi támogatottsága, (az elkövetkező választásokra) érthetővé teszi azt, hogy a szövetség miért nem szeretné módosítani a voksolás dátumát. „130 ezernél több támogatói aláírást gyűjtöttünk össze a parlamenti választásra, kevesebb mint egy hét alatt, ezeket holnap iktatjuk a Központi Választási Irodánál (BEC). Minden megyében és külföldön is állítunk listát.” – olvasható a szövetségi elnök facebook bejegyzésében.

„Ha négy évvel ezelőtt sikerült hat százalék feletti eredményt elérni, én optimista vagyok, hogy hasonlóan jó eredményt érünk el most is. Lesz munkánk bőven. Nekünk jó, hiteles és koherens programot kell felmutatnunk Románia modernizálásáról, a fejlesztésekről, átláthatóságról. Az identitással kapcsolatos programunk nem mond ellent ennek, a modernizáció és az identitás megőrzése kiegészíti egymást, egyaránt fontos közösségünknek! Világos üzenetünk lesz! A választás után stabilitásra van szükség Romániában, nyolc év káoszát kell rendbe tenni! Erről beszéltem aradi sajtótájékoztatómon, amit Faragó Péterrel tartottunk közösen.” – fejtette ki bejegyzésében Kelemen Hunor.

 

Borítóképünkön: Kelemen Hunor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában