parlamenti választások

2020.12.03. 17:04

Iohannis: Kérem önöket, hogy menjenek el szavazni

Klaus Iohannis arra biztatta csütörtökön a román állampolgárokat, hogy a hétvégi parlamenti választásokon éljenek szavazati jogukkal.

Az államfő a fővárosi Romexpónál kialakított oltási központot látogatta meg csütörtökön. Ebből az alkalomból úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy a legtöbb közvélemény-kutatás szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) fogja megnyerni a választásokat, és ez jó dolog.

„De kedves románok, a választásokat nem a közvélemény-kutatásokban kell megnyerni, hanem az urnáknál, szavazás során. Következésképpen arra kérem önöket, hogy menjenek el szavazni. Ez rendkívül fontos!” – jelentette ki.

Iohannis azt mondta, 2016-ban a Szociáldemokrata Párt (PSD) a csökkent szavazási kedvnek köszönhette választási sikerét, és „utána jött az éveken át tartó rémálom, amikor a PSD gúnyt űzött az országból, az igazságszolgáltatásból és a közberuházásokból.”

„Szavazzanak! A választásokat szavazással lehet megnyerni! Önök mellettem álltak, szavazzanak arra a csapatra, amellyel újjá fogjuk építeni Romániát, szavazzanak a normális Romániára” – mondta az elnök.

Borítóképünkön Klaus Iohannis (archiv felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában