Előre hozott választások

2020.01.20. 18:30

Iohannis: Egyetlen forgatókönyvet sem zárok ki

Az előre hozott választásokkal kapcsolatban egyetlen forgatókönyvet sem tart kizártnak – jelentette ki hétfőn Klaus Iohannis államfő.

Az elnököt arról kérdezte egy újságíró a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatón, kizárja-e Ludovic Orban miniszterelnök lemondásának eshetőségét, amennyiben a bizalmatlansági indítvány nem nyitja meg az utat az előre hozott választások felé. ,,Én most indulásból egyetlen forgatókönyvet sem zárok ki, de a lemondásról valóban nem esett szó„ – felelte Iohannis. Azt is kifejtette, hogy szeretné Ludovic Orbant látni továbbra is a kormányfői székben. Az előre hozott választások esélye Iohannis szerint 50%.

Az elnök nem tartja járható útnak a PSD által kilátásba helyezett ,,nemzeti egységkormányt”. ,,Nem tartom célszerűnek, hogy nemzeti egységkormányról beszéljünk. Én egy liberális kormányt akarok. Ezek a lehetséges változatok: vagy előre hozott választás, vagy liberális kormány. Számomra semmilyen más variáns nem jöhet szóba„ – szögezte le Iohannis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában