Koronavírus Romániában

2021.04.08. 11:06

INSP: A múlt heti megbetegedések 39,1%-át Bukarestből, illetve Kolozs, Ilfov, Temes és Brassó megyéből jelentették

19 March 2020, Schleswig-Holstein, Elmshorn: At a drive-in test station, doctor Antje Klein packs a swab from a possibly infected person into a plastic bag. People with suspected Covid-19 can be tested here by appointment. Photo: Daniel Reinhardt/dpa (Photo by Daniel Reinhardt/picture alliance via Getty Images)

Fotó: picture alliance

A március 29-e és április 4-e közötti héten jegyzett koronavírusos megbetegedések 39,1%-át Bukarestből, illetve Kolozs, Ilfov, Temes és Brassó megyéből jelentették – közölte csütörtökön az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

A heti rendszerességgel kiadott jelentés értelmében a koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható elhalálozások 26 százaléka Bukarestben, valamint Temes, Kolozs, Konstanca és Prahova megyében történt.

A járvány kezdetétől számítva minden hetvenegyedik fertőzött egészségügyi dolgozó volt.

Az elhunytak 85,5 százaléka 60 éven felüli volt, 59 százalékuk férfi.

A koronavírus okozta szövődmények miatt eddig elhunytak 95,2%-ának volt még legalább egy nyilvántartott betegsége – áll még a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában