Jó hír

2020.01.20. 14:28

Idén biztosan nem lesz környezetvédelmi-különadó

Az indok: a hatóság egyrészt még nincs felkészülve, másrészt a kérdést minden szemszögből meg kell vizsgálni, azzal együtt, hogy hetente százával jegyzik a környezetvédelmi problémákat.

Costel Alexe környezetvédelmi miniszter szombaton jelentette be, hogy a kormány nem tervezi különadó kivetését a használt járművekre. Meglátásában a 2007-ben egyszer már bevezetett adó egy tévedés volt, ami sokba került nem csak a tulajdonosoknak, akik kifizették, de az államnak is, mely később vissza kellett fizesse, hiszen kiderült, hogy szembement az európai uniós normákkal.

A miniszter azt is leszögezte, hogy miközben a téma minden szegmensét ki kell vizsgálni, a minisztériumban nem is létezik konkrét elképzelés egy újabb adóformáról, csak vázlatos tervek vannak, a határozott döntés pedig az, hogy idén biztosan nem is alkalmaznak ilyen adót.

Az adóhatóság szeptemberben jelentette be, hogy végzett az ilyen jellegű adók visszafizetésével. A miniszter azonban azt a magánvéleményét is kifejtette, miszerint aki szennyezi a környezetet, az fizessen, hiszen hetente százával jelentenek be környezetvédelmi jogsértéseket, ami a légszennyezést és szemétgazdálkodást illeti.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában