Hallgassa élőben!

GCS: 46 új koronavírusos megbetegedést jelentettek

A legutóbbi tájékoztatás óta 46 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 10.900 teszt eredményének feldolgozása nyomán – közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A GCS szerint olyan személyekről van szó, akiknek korábban nem volt pozitív teszteredményük. Az új esetekkel 1.081.678-ra nőtt a járvány eleje óta diagnosztizált fertőzöttek száma, 1.046.776 személyt közülük gyógyultnak nyilvánítottak. Eddig 8.552.078 RT-PCR koronavírusteszt eredményét dolgozták fel Romániában, és 1.674.630 antigén gyorstesztet végeztek. Az elmúlt 24 órában 4081 RT-PCR tesztet végeztek el (1798-at az esetmeghatározás és az orvosi protokoll alapján, 2283-at pedig kérésre), és 6892 antigén gyorsteszt eredményét dolgozták fel. Az új igazolt esetek mellett hat személynek ismét pozitív lett a koronavírustesztje.

269 személyt kezelnek kórházban COVID-19-cel – jelentette hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Jelenleg 33 személy szorul intenzív terápiás ellátásra. Románia területén 539 igazoltan koronavírus-fertőzött személy van otthoni, 417 intézményi elkülönítésben. Ugyanakkor 32.109 személy van házi, 35 intézményes karanténban. Az elmúlt 24 órában 208 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívószámra a koronavírussal kapcsolatban.

Az elmúlt 24 órában egy koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés – közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Ezzel 34.254-re emelkedett a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma Romániában. Az elhunyt nő a 60 és 69 év közötti korosztályhoz tartozott, egy Iaşi megyei kórházban kezelték, és más betegségei is voltak.

Az elmúlt 24 órában Kolozs megyéből jelentették a legtöbb új koronavírusos esetet, 8-at – közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Bukarestben 6, Ilfov megyében 6, Iaşi megyében pedig 5 új esetet regisztráltak. Huszonegy megyében egyetlen új megbetegedést sem jegyeztek. Az összes megye és a főváros is zöld zónás, lakosságarányosan Kolozs és Szatmár megyében a legmagasabb a fertőzöttségi ráta, mindkettőben 0,06 ezrelék.

DossziéOlasz Anna a 4. helyen végzett 10 kilométeren
Olasz Anna a negyedik helyen végzett 10 kilométeres nyílt vízi úszásban a tokiói olimpián. Az aranyérmet a brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg, a második a riói győztes holland Sharon van Rouwendaal, a harmadik az ausztrál Kareena Lee lett.
A Napraforgó lett idén Magyarország tortája
Kihirdették többek között Az ország cukormentes tortája és a Magyarország kenyere címek győzteseit is.
Brutálisat villantott egy autóban Tóth Andi
A szexi énekesnő újabb nagyon dögös képpel készült rajongóinak.
Biztos, hogy jövőre nem módosul a középiskolai felvételi módszertana
Gyönyörű képeken mutatja be Váradi Levente a magyar néptáncot
A fotográfus kötete Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes címmel jelent meg.