Ármaximálás

2021.09.15. 16:36

Forin Cîţu: Szóba került a földgáz árának maximálása is

Fotó: digi24.ro

Első olvasatban tárgyalta szerdai ülésén kormány az energiaárak emelkedésének kompenzálásáról szóló sürgősségi rendelet tervezetét – közölte az ülés utáni sajtótájékoztatóján a miniszterelnök.

Forin Cîţu elmondta, a jogszabály véglegesítésével a pénzügyminisztériumot, illetve a munkaügyi és a fejlesztési tárcát bízta meg. Tájékoztatása szerint a kormány nem csak a lakosságnak, hanem a kis- és középvállalatoknak is készül áram- és gázszámla-támogatást nyújtani.

A miniszterelnök beszámolt arról is, hogy javaslatára a kormányülésen szóba került az földgáz árának maximálása. Erről az intézkedésről az energetikai minisztériumnak egyeztetnie kell a Versenytanáccsal és az Európai Bizottsággal is – tette hozzá.

„Több változaton gondolkodunk, és azt akartam, hogy számba vegyük az ármaximálás lehetőségét is. A legjobb megoldásokat keressük, különösen a március 31-ig tartó az időszakra, a háztartások és az ipari fogyasztók számára” – jelentette ki a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában