Koronavírus

2021.01.27. 20:25

Február 1-jén elkezdődik az oltás Romániában a Moderna vakcinájával

Február 1-jén elkezdődik az oltás Romániában a Moderna vakcinájával, amely esetében 28 nap után kell beadni az emlékeztető oltást – közölte szerda este a koronavírus elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV).

(FILES) In this file photo taken on December 24, 2020 a person unpacks a special refrigerated box of Moderna Covid-19 at the East Boston Neighborhood Health Center (EBNHC) in Boston, Massachusetts. - A Washington law student ended up getting more than just groceries during a recent supermarket trip, after randomly receiving a Covid-19 vaccination. David MacMillan and his friend were at a Giant Food store in the US capital last week and were surprised when a worker in the supermarket's pharmacy section offered them each a shot. (Photo by Joseph Prezioso / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Joseph Prezioso

A CNCAV ugyanakkor emlékeztet, a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozó és a január 28-a és február 11-e közötti időszakra előjegyzéssel rendelkező személyek 28-ától kezdődően újabb időpontot kapnak az oltásra, és őket már a Moderna vakcinájával oltják be, így az emlékeztető oltást csak 28 nap múlva kell megkapniuk. A tájékoztatás szerint 35.304 személy van ebben a helyzetben, ők az eredetileg lefoglalt időponthoz képest 10 nappal később kapják meg az oltást. Az új oltási időpontot az előjegyzési platformon szabják meg, az eredeti időpontfoglalások sorrendjében.

Az érintetteket telefonos üzenetben és e-mailben is értesítik majd az új időpontokról – jegyzi meg a CNCAV.

A kulcsfontosságú ágazatokban dolgozókat leszámítva a vakcinára a második szakaszban előjegyzéssel rendelkező többi személy számára a megszabottaknak megfelelően folytatódik az oltás – áll még a tájékoztatásban.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában