Hallgassa élőben!
Fotó: Joseph Prezioso / AFP

Február 1-jén elkezdődik az oltás Romániában a Moderna vakcinájával

Február 1-jén elkezdődik az oltás Romániában a Moderna vakcinájával, amely esetében 28 nap után kell beadni az emlékeztető oltást – közölte szerda este a koronavírus elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV).

Agerpres

A CNCAV ugyanakkor emlékeztet, a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozó és a január 28-a és február 11-e közötti időszakra előjegyzéssel rendelkező személyek 28-ától kezdődően újabb időpontot kapnak az oltásra, és őket már a Moderna vakcinájával oltják be, így az emlékeztető oltást csak 28 nap múlva kell megkapniuk. A tájékoztatás szerint 35.304 személy van ebben a helyzetben, ők az eredetileg lefoglalt időponthoz képest 10 nappal később kapják meg az oltást. Az új oltási időpontot az előjegyzési platformon szabják meg, az eredeti időpontfoglalások sorrendjében.

Az érintetteket telefonos üzenetben és e-mailben is értesítik majd az új időpontokról – jegyzi meg a CNCAV.

A kulcsfontosságú ágazatokban dolgozókat leszámítva a vakcinára a második szakaszban előjegyzéssel rendelkező többi személy számára a megszabottaknak megfelelően folytatódik az oltás – áll még a tájékoztatásban.

Borítóképünk illusztrációProkofjev, Adams és Copland művei csendülnek fel a Pannon Filharmonikusok koncertjén
Az online követhető hangversenyen minden mű valamiképpen a tavaszról, az üdeségről vagy éppen az új lendületről szól.
Portik Tamás tudhat a politikai robbantások megbízóiról
Portik Tamás egyelőre nem beszél a politikai robbantásokról, ám bűnözői mentorával, Drobilich Gáborral együtt mident tudhat azokról.
Körülbelül 20 millió facsemetét ültet a Romsilva
Újabb történelmi mélyponttal zárja a hetet a lej az euróhoz képest
Megjelent Romániában a koronavírus dél-afrikai variánsa