Hallgassa élőben!

Cîţu kormányfő arra biztatja az újságírókat, hogy maradjanak partnerek a közvélemény korrekt tájékoztatásában

Florin Cîţu kormányfő arra biztatja az újságírókat a sajtószabadság napján közzétett üzenetében, hogy továbbra is legyenek partnerek a korrekt tájékoztatásban és a koronavírus elleni oltási kampány előmozdításában.

Agerpres

‘Felkérem önöket, hogy továbbra is legyenek partnerek ebben a közös erőfeszítésben, amely a korrekt tájékoztatásra és a lakosság minél nagyobb számban való immunizálására irányul, hogy visszatérhessünk a normalitáshoz. Azt kívánom önöknek, hogy mindig szabadok, függetlenek legyenek, mindig az igazság és a közjó oldalán álljanak, korrekt módon tájékoztassák a közvéleményt’ – írta a miniszterelnök Facebook-üzenetében.

Megköszönte ugyanakkor a sajtóban dolgozóknak a járvány időszaka alatt tett erőfeszítéseiket, rámutatva, hogy az újságírók munkája alapvetően fontos a COVID-19-cel és az oltásokkal kapcsolatos fals hírekkel szembeni küzdelemben.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) közgyűlése 1993. december 23-án május 3-át a sajtószabadság világnapjává nyilvánította, hogy felhívja a figyelmet a szabad sajtó fontosságára, a szabad véleménynyilvánítás jogának tiszteletére és betartására.Durva: ezt teheti a koronavírus a hímvesszővel
Egy új kutatás szerint durva károkat okozhat a koronavírus azoknál a férfiaknál, akik már átestek a fertőzésen.
Látogatóban Szent László udvarában
Eladták az örökösök a zsibói Wesselényi-kastélyt
Belátták, nem tudják előteremteni a felújításhoz, karbantartáshoz szükséges összeget.
Megalakult a Gyepvédelmi Tanácsadó Szolgálat
A közvélekedés a környezeti értékeket főképp az erdőkkel társítja.
A Nap közelében jár a Solar Orbiter űrszonda
A kitöréseket – a Nap koronakidobódásait – még februárban rögzítette az amerikai NASA és az ESA 2020 februárjában felbocsátott napszondája. Még mindig elemzik.