Tervezet

2021.10.26. 14:47

A küldetésük teljesítése közben elhunyt katonák hozzátartozói jogosultak juttatásra

Fotó: digi24.ro

A küldetésük teljesítése közben elhunyt román katonák házastársa és gyermekei a jövedelmüktől függetlenül havi állami juttatásra jogosultak – döntötte el kedden a képviselőház.

A képviselők a 2020/168-os számú törvényt módosító tervezetet vitatták meg. A 64 képviselő és szenátor – köztük Nicolae Ciucă ügyvivő védelmi miniszter – által benyújtott jogszabály törli azt az előírást, amely szerint a küldetésük teljesítése közben elhunyt katonáknak csak azok a hozzátartozói jogosultak havi juttatásra, akiknek a jövedelme nem haladja meg az országos bruttó átlagbér ötven százalékát.

A képviselőház megszavazta a tervezetnek azt az előírását is, miszerint a különböző hadműveletekben részt vevő és egészségkárosodást nem szenvedett katonákat nemcsak a tartalékba vonulásuk vagy helyezésük, hanem a munkaszerződésük felbontása után is megilleti a havi 1000 lejes támogatás.

A tervezet 285 támogató szavazatot kapott, egy képviselő tartózkodott. A képviselőház döntő házként vitatta meg a jogszabályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában