Riasztás

2024.06.18. 10:38

Sárga és narancssárga hőségriasztásokat adtak ki a meteorológusok

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Az ország egész területére érvényes sárga és narancssárga jelzésű hőségriasztásokat adott ki ma az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).
Az előrejelzések szerint ma Délnyugat-Erdélyben, a Bánságban, a Körösvidéken, valamint Olténia és Munténia nagy részén sárga jelzésű riasztás lesz érvényben. Ezekben a régiókban a nappali csúcshőmérséklet elérheti a 32-35 Celsius-fokot, helyenként kánikula várható, a hőmérséklet-páratartalom mutató megközelíti a kritikus 80 egységet.
A mai sárga riasztás Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Olt, Szeben, Vâlcea, Dolj, Fehér, Gorj, Mehedinţi, Hunyad, Krassó-Szörény, Arad és Temes megyére, valamint Bukarestre érvényes.
Szerdán Délnyugat-Erdélyben, a Bánságban, a Körösvidék déli részén, valamint Olténiában és Munténia nyugati felében narancssárga riasztás lesz érvényben, 33-37 fok közötti maximumokkal és 20 fok körüli minimumokkal.
Erdély nagy részére, a Körösvidék északi részére, Máramarosra, Moldvára, Munténia keleti felére és Dobrudzsára sárga riasztást adtak ki szerdára. Itt a nappali csúcsértékek elérik a 32-35 Celsius-fokot, és éjszaka sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.
A narancssárga riasztás Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Olt, Szeben, Vâlcea, Dolj, Fehér, Gorj, Mehedinţi, Hunyad, Krassó-Szörény, Arad és Temes megyére, valamint Bukarestre érvényes. Az ország többi megyéjére sárga riasztás vonatkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!