Házkutatás

2024.05.27. 17:50

Összesen 91 házkutatást végeztek az ügyészek adócsalással, csempészettel, csalással és környezeti bűnözéssel kapcsolatos ügyekben

Agerpres

Összesen 91 házkutatás végeztek, több tucat személyt hallgattak ki és 25 gyanúsítottat állítottak elő hétfőn a nyomozó hatóságok adócsalással, csempészettel, csalással és környezeti bűnözéssel kapcsolatos ügyekben.
A legfőbb ügyészség közleménye szerint az adócsalás elleni akciók keretében párhuzamosan 43 házkutatás zajlott Bukarestben, illetve Dolj és Konstanca megyében. Ezekben az ügyekben tíz személy állítottak elő, a becsült károkozás 5.600.000 lej.
A csempészettel kapcsolatos ügyekben 31 házkutatás zajlott Suceava, Szatmár és Kolozs megyében, illetve 11 személyt állítottak elő. Őket jelentős mennyiségű zárjegy nélküli cigaretta és alkohol tárolásával, szállításával és értékesítésével gyanúsítják.
A csalással kapcsolatos ügyekben 9 házkutatást tartottak Gorj, Botoşani és Hargita megyében az ügyészek, akik három személyt állítottak elő. Az okozott kárt ezekben az esetekben 860.000 lejre becsülik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában