Megbeszélés

2024.04.22. 15:52

Határozatképtelenség miatt nem szavazott a parlament a Versenytanács megüresedett helyeinek betöltéséről

Forrás: Agerpres

Agerpres

Felfüggesztették hétfőn a parlament két házának együttes ülését, amelyen a Versenytanács megüresedett helyeinek betöltéséről kellett volna szavazni, miután az ülésvezető létszámhiány miatt megállapította a plénum határozatképtelenségét.
Az ülés elején Alfred Simonis, a képviselőház ügyvivő elnöke közölte, hogy a két ház jogi és gazdasági bizottsága tévesen véleményezte negatívan a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) jelöltjeit a Versenytanács megüresedett helyeire, ugyanis az összes jelölt megfelel a követelményeknek.
A Versenytanács új tagjainak kinevezéséről szóló szavazás előtt az ülésvezető Simonis bejelentette, hogy tizenkét törvényhozó hiányzik a plénum határozatképességéhez. Tízperces szünet után végül az ülést keddre halasztották.
Ionuţ Moşteanu, az USR képviselőházi frakcióvezetője felszólalásában "a pontosság kedvéért" hangsúlyozta, hogy a kormánypártok javaslatára függesztették fel az ülést, határozatképtelenség miatt. A szociáldemokrata párti Alfred Simonis azzal replikázott, hogy az ellenzék törvényhozói is 'elbliccelték' a hétfői munkanapot, mert vidéken kampányolnak.
A képviselőház és a szenátus jogi és gazdasági bizottsága hétfő reggel pozitívan véleményezte a PSD, a PNL, az RMDSZ és a miniszterelnök jelöltjeit. Az illetékes szakbizottságok az AUR és az USR jelöltjeit elutasították.
A parlament két házának együttes plénuma titkos szavazással dönt a Versenytanács hat új tagjának és egyik alelnökének megválasztásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában