Találkozó

2024.04.23. 16:05

Dél-Korea miniszterelnökével találkozott Szöulban Klaus Iohannis

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Han Dokszuval, Dél-Korea miniszterelnökével találkozott kedden Szöulban Klaus Iohannis román államfő. Iohannis az X platformon számolt be a találkozóról. Azt írta, 'konstruktív véleménycserére' került sor közöttük, amely során a két ország közötti stratégiai partnerség megszilárdítását és a hasonló szemléletet képviselő partnerekkel való kapcsolatok elmélyítését tartották szem előtt.
Korábban a román elnök azt nyilatkozta Románia szöuli nagykövetségén, hogy Han Dokszunak Románia erősségeiről és előnyeiről, versenyképes gazdaságáról, erőforrásainak sokféleségéről és beruházási potenciáljáról fog beszélni. „Biztos vagyok benne, hogy közösen fogunk új projekteket támogatni olyan innovatív területeken, amelyek hatással lesznek a vállalkozásokra és polgárainkra” - mondta.
Klaus Iohannis államfő keddtől három napos hivatalos látogatáson tartózkodik Dél-Koreában. Kedden feleségével, Carmen Iohannisszal együtt meglátogatta az Insight Romania című, a hagyományos román művészetet bemutató kiállítást, és találkozott a Dél-Koreában élő román közösség néhány tagjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában