Air Schengen

2024.03.31. 17:38

Olaszországból érkeztek az első utasok a kolozsvári nemzetközi repülőtérre

Illusztráció

Agerpres

A kolozsvári Avram Iancu repülőtérre Olaszországból érkeztek az első utasok, miután a határellenőrzés megszűnt a légi közlekedésben a schengeni térségből érkezők számára.

A nemzetközi repülőtér vasárnapi közleménye szerint az első utasok, akiknek nem kellett már átesniük a határellenőrzésen, a WizzAir légitársaság járatával érkeztek vasárnap Bergamóból Kolozsvárra.

A közlemény szerint ugyanakkor reggel 6 órakor szállt fel Kolozsvárról az első gép, amelynek utasai szintén nem estek át határellenőrzésen.

Miután március 31-től kezdődően megszűnt a határellenőrzés a légi közlekedésben a kolozsvári nemzetközi repülőtér is szétválasztotta a schengeni és a nem schengeni járatok utasforgalmának kezelését.

'Jelenleg hat kapu áll rendelkezésre a schengeni célállomásokra közlekedő járatok utasainak beszállására, és négy a nem schengeni országokba közlekedő járatok utasainak számára. Az Air Schengen egyik előnye a légi határellenőrzések eltörlése, ami az utasforgalom zökkenőmentes áramlását eredményezi' - idézi a repülőtér közleménye David Ciceo vezérigazgatót.

Arról is tájékoztatnak, hogy a repülőtér jelenleg az indulási terminál bővítésére és korszerűsítésére irányuló munkálatokat végez, és a projekt megvalósítását követően összesen 11 beszállókapu lesz, hét a schengeni célállomások és négy a nem schengeni térség számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában