Figyelem!

2024.03.08. 16:06

Március 11-én éjféltől néhány órán át nem lehet majd útadót fizetni

Illusztráció

Agerpres

Március 11-én éjfélkor körülbelül három órán át szünetelni fog az úthasználati matricák (rovinieta) kibocsátása, hogy frissítsék a matricák érvényességi idejére vonatkozó információkat - közölte a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) pénteken az AGERPRES hírügynökséggel.

A tájékoztatás szerint sem a készpénzfizetéses, sem a bankkártyás, sem az online vagy alkalmazáson keresztül történő matricavásárlás nem lesz lehetséges március 11-én 00:00 órától néhány órán keresztül. Erre azért van szükség, hogy a 2024/14-es rendeletnek megfelelően frissítsék a matricák érvényességi idejére és a matricadíjak mértékére vonatkozó információkat a matricák kiadásának, kezelésének, felügyeletének és ellenőrzésének számítógépes rendszerében (SIEGMCR).

A CNAIR arra is figyelmeztet, hogy 2024. március 11. és 21. között nem lehet majd sms-ben kifizetni az útadót, mert a fejlesztők változtatásokat hajtanak végre az alkalmazáson.

A bírságok elkerülése érdekében a CNAIR azt javasolja az országos közúthálózat használóinak, hogy előre vásárolják meg a 2024. március 11-én érvényes matricákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában