Határhírek

2024.03.25. 14:27

Kiutasítottak az országból húsz határsértést megkísérlő bevándorlót

Illusztráció

Agerpres

Tiltott határátlépési kísérlet miatt öt országból származó húsz bevándorlót utasítottak ki múlt hét végén az országból a román hatóságok. A kiutasított külföldieknek öt évig tilos visszatérniük Romániába.
A Bevándorlási Főfelügyelőség hétfői közleménye szerint a határsértést megkísérlő migránsokat rendőrök kísérték a kolozsvári nemzetközi repülőtérre, ahonnan kereskedelmi járatok szállították őket származási országukba.
A húsz kiutasított személy Srí Lankáról, Bangladesből, Pakisztánból, Egyiptomból és Indiából érkezett legálisan, munkavállalási célból Romániába 2023-ban és 2024-ben. Megérkezésük után azonban megpróbáltak jogellenesen átjutni a határon a schengeni övezetbe, ezért a bukaresti ítélőtábla február-március folyamán elrendelte őrizetbe vételüket mindaddig, amíg elhagyják az országot - derül ki a tájékoztatásból.
Távozásukkor a hatóságok beutazási tilalmat rendeltek el ellenük. A tilalom öt évig érvényes az Európai Unió, az Európai Gazdasági Térség és Svájc területén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában