Közlemény

2024.03.29. 13:46

Drulă: Az ország vezetőinek meg kell magyarázniuk, miként repülhetett észrevétlenül egy drón Románia légterében

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szerint az ország vezetőinek meg kell magyarázniuk az embereknek, miként lehetséges, hogy egy katonai drón észrevétlenül repült Románia légterében.
Pénteki közleményében Cătălin Drulă a védelmi minisztérium korábbi bejelentésére reagált, miszerint feltételezhetően egy drónból származó roncsokat találtak a hatóságok a Brăilai Nagyszigeten, egy mezőgazdasági területen.
Az ellenzéki párt vezetője kiemelte, a drón 23 kilométert tett meg a román légtérben, Brăila városától alig 8 kilométerre csapódott be. "Az ukrajnai háború kirobbanása óta ilyen mélyre még nem hatolt be katonai drón Románia területére" - hangsúlyozta.
Az USR elnöke szerint Klaus Iohannis államfő arról is magyarázattal tartozik, hogy miért nincs légvédelmi rendszer ebben a térségben, tekintve, hogy az orosz hadsereg gyakran bombázza a Románia keleti határának közelében fekvő ukrán városokat, és nem ez az első eset, amikor dróndarabok csapódnak be az ország területére.
"Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu és Nicolae Ciucă, tegyék félre a Románia foglyul ejtését és az ellenzék ellehetetlenítését célzó tervüket, hagyják a választásokat, és magyarázzák meg az embereknek, miként fordulhat elő, hogy egy katonai drón észrevétlenül mozogjon Románia légterében" - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában