Közös jelölt

2024.03.18. 15:00

Ciucă: A lakosság több mint fele támogatja a PSD és a PNL közös fővárosi jelöltlistáinak tervét

Fotó: RADU_BADOIU

Agerpres

A felmérések szerint a fővárosiak több mint fele támogatja, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) közös tanácsosjelölt-listákat állítson a bukaresti helyhatósági választásokon - jelentette ki hétfőn Nicolae Ciucă.
A PNL elnöke kifejtette, hogy a főpolgármester és a kerületi polgármesterek, illetve a helyi tanácsosok közötti 'törés' elkerüléséhez a tanácsosjelölt-listákat mindkét pártnak támogatnia kell.
Ciucă elmondta, hogy a felmérések szerint a PSD és a PNL közös jelöltlistáinak tervét a lakosság több mint 50 százaléka támogatja. „A román állampolgárok a változások zűrzavarában koherens politikai döntéseket szeretnének” - magyarázta a politikus.
Arra kérdésre, hogy miután a két kormánypárt közös listát állít az európai parlamenti és a fővárosi polgármester-választáson is, elképzelhető-e, hogy az államelnök-jelöltjük is közös lesz, Ciucă azt felelte: erről a június 9-ei összevont választások eredményének függvényében döntenek. Nicolae Ciucă korábban közölte, hogy a koalíció vezetői hétfő délutáni ülésükön döntenek a PNL és a PSD főpolgármester-jelöltjéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában