Hulladék

2024.03.16. 14:08

Az év első két hónapjában 1475 tonna hulladékszállítmányt fordítottak vissza a határról a határrendészek

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Az év első két hónapjában a határrendészek mintegy 1475 tonna hulladékszállítmányt fordítottak vissza a határról, több mint kétszer akkora mennyiséget, mint a múlt év azonos időszakában.
Az Országos Határrendészeti Főfelügyelőség (IGPF) szombati közleménye szerint összesen 230.200 kg fémhulladékot, 185.000 kg textilhulladékot, 155.700 kg műanyagot, 120.000 kg gumiabroncsot és 575.500 kg vegyes hulladékot nem engedtek be az országba.


Az IGP beszámolója szerint a határrendészek a környezetőrséggel együttműködve ellenőrizik a határátkelőkön az áruszállító járműveket. Megvizsgálják az árut kísérő dokumentumokat, és ha a szállítmány nem felel meg a törvényes előírásoknak, akkor a környezetőrség rendeli el a visszafordításukat.
A főfelügyelőség közölte azt is, hogy február 7-én szokatlanul nagy mennyiségű, összesen mintegy 65 tonna Németországból, Angliából és Magyarországról származó hulladékszállítmányt fordítottak vissza a nagylaki és a borsi autópálya-határátkelőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában