Videóinterjú

2024.02.02. 10:36

Lázár János az AUR-ról: Meg kell akadályozni a magyarellenes párt előretörését

Forrás: Maszol

Forrás: maszol.ro

Aki a magyarok ellensége, az Magyarország ellensége – jelentette ki Lázár János azokra a román sajtóban megjelent találgatásokra reagálva, hogy valamiféle együttműködés alakulhat ki az európai konzervatív táboron belül a Fidesz és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) között.

Az Orbán-kormány építési és közlekedési miniszterével a maszol.ro készített videóinterjút, amelyben a politikus arra emlékeztett, hogy az európai konzervatív politikai térben Orbán Viktor miniszterelnök megkerülhetetlen. „A legrégebb óta a választok bizalmának elnyerésére képes politikus, akinek a legnagyobb tapasztalata, felkészültsége és tekintélye van ebben a táborban” – hangsúlyozta Lázár János, aki szerint az a „sunyi fondorlatosság”, hogy Orbán Viktort Európában a konzervatív térfélen meg lehet kerülni, ki lehet cselezni, egy súlyos tévedés, egyszerűen lehetetlen.

Lázár János leszögezte azt is, hogy a magyar kormány politikája világos: aki a magyarok ellensége, az Magyarország ellensége. „Sőt, többet mondok ennél: aki az RMDSZ ellensége, az a Fidesz ellensége. Ebből a szempontból azt tartom irányadónak, amit Kelemen Hunor már megfogalmazott, miszerint az AUR veszélyt jelent a magyarságra nézve. A magyarságnak össze kell fognia annak érdekében, hogy egy magyarellenes párt előretörését megpróbálja megakadályozni a maga rendelkezésre álló eszközeivel, például úgy, hogy az RMDSZ erősítését segíti” – fogalmazott a Fidesz politikusa, aki azt is kijelentette a Maszolnak adott interjúban: éppen ezért nem mindegy, hogy ki kerül az Európai Parlamentbe a Románia számára rendelkezésre álló mandátumok megszerzésével.

A videóinterjú a maszol.ro Youtube-csatornáján péntektől válik elérhetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában