Kék hírek

2024.02.10. 18:05

Hozzávetőlegesen 1,2 tonna kábítószert kobozott el tavaly a rendőrség

Illusztráció

Forrás: Rendőrség

Agerpres

Tavaly körülbelül 1,2 tonna kábítószert, hat tonna zöld növényi törmeléket, három tonna kábítószer-prekurzort és több mint 1,5 millió darab tablettát foglalt le a rendőrség Romániában.
A Román Rendőrség vezetője, Benone Matei az intézmény 2023-as tevékenységi mérlegét ismertetve szombaton elmondta, a szervezett bűnözés elleni osztály munkatársai a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészséggel (DIICOT) közösen tavaly 897 drogellenes akciót hajtottak végre, több mint 3000 házkutatást végeztek és 59 bűnbandát számoltak fel.
A tavalyi év folyamán lefoglaltak 1,2 tonna kábítószert, hat tonna zöld növényi törmeléket, három tonna kábítószer-prekurzort és több mint 1,5 millió darab tablettát.
Ugyanakkor több mint négyezer személy ellen indítottak nyomozást, 1268 gyanúsítottat előzetes letartóztatásba, 395-öt hatósági felügyelet alá helyeztek.
Tavaly a DIICOT ügyészei 4186 feltételezett bűncselekmény elkövetése miatt 2545 személyt állítottak bíróság elé kábítószerekkel kapcsolatos ügyekben - derült ki a tájékoztatásból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában