Tárgyalás

2024.02.22. 17:03

Halasztással kezdődött a drog hatása alatt két fiatalt halálra gázoló Vlad Pascu büntetőpere

Elhalasztották csütörtökön a drogos állapotban két fiatalt halálra gázoló Vlad Pascu büntetőperének első tárgyalását.

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Az egyik elhunyt lány családjának ügyvédje, Adrian Cuculis szerint a 19 éves fiatalember egyik ügyvédje visszalépett a jogi képviseletétől, a másik pedig tájékoztatta a bírákat, hogy részt vesz a fővárosi ügyvédi kamara tiltakozó akcióján, ezért nem tud megjelenni a tárgyaláson. Így a mangaliai bíróság halasztott, és március 14-re tűzte ki a következő tárgyalást.
Adrian Cuculis azt is elmondta, indítványozta, hogy a gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés, a baleset helyszínének elhagyása és tiltott szer hatása alatti járművezetés vádat módosítsák emberölésre és emberölési kísérletre. A Konstanca megyei törvényszék ugyanakkor csütörtökön 30 nappal meghosszabbította Vlad Pascu előzetes letartóztatását.
A fiatalember ellen 2023 októberében emelt vádat a mangaliai ügyészség. A vádirat szerint tavaly augusztus 19-én az akkor 19 éves Vlad Pascu bedrogozva vezetett, és autójával az út szélén haladó gyalogosok közé hajtott a tengerparti 2 Mai település bejáratánál. A balesetben meghalt egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember, további három fiatal pedig megsérült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában