Kihallgatás

2023.09.14. 11:31

Vlad Pascu: Sajnálom, ami történt; nem forgathatom vissza az idő kerekét

Agerpres

Megbilincselve vitték a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) fővárosi székházába csütörtökön a 19 éves Vlad Pascut, aki a nyáron a tengerparti 2 Mai település közelében bedrogozva balesetet okozott, két fiatal halálát és három sérülését idézve elő.
Pascu azt nyilatkozta a DIICOT előtt várakozó újságíróknak, hogy sajnálja a történteket, de nem forgathatja vissza az idő kerekét.
A DIICOT székházában vannak a fiú szülei is; anyját igazságszolgáltatás elleni bűncselekményekkel gyanúsítják, ugyanis állítólag megpróbálta befolyásolni és zsarolni az ügy tanúit.
Csütörtök reggel a DIICOT ügyészei és a rendőrök nagyszabású műveletbe kezdtek a fővárosban. A Hidra nevű művelet célkeresztjében a Vlad Pascu köréhez tartozó kábítószer-fogyasztók és -kereskedők állnak, valamint Vlad Pascu barátai, akik a két fiatal halálát előidéző baleset idején vele voltak a tengerparton.
A Hidra művelet során jó anyagi helyzetű családokból származó tizenévesek ügyében folynak házkutatások, akik a nyár folyamán Bukarestben és a Fekete-tenger partján lévő üdülőhelyeken tevékenykedtek.
A szóban forgó személyek a nyomozók szerint kannabisz, ecstasy, MDMA, kokain és más kábítószerek terjesztésére szakosodtak, ezeket különböző helyszíneken, éttermekben, luxusklubokban, bukaresti magánpartikon terjesztették. Vásárlóik többnyire rendszeres, jó anyagi lehetőségekkel rendelkező fogyasztók voltak - állítják az ügyészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában