Segítség

2024.02.10. 12:07

Elemzik az szja-mentesség bevezetését a minimálbérből élő családok esetében

Illusztráció

Agerpres

A munkaügyi minisztérium mérlegeli a személyijövedelemadó-mentesség bevezetésének lehetőségét a minimálbérből élő, gyereket nevelő családok esetében - jelentette ki pénteken Simona Bucura-Oprescu szakminiszter.
A tárcavezetőt Marcel Ciolacu kormányfővel közösen a konstancai hajógyárban tett látogatásán kérdezték az újságírók erről a témáról. „Természetesen a szolidaritás számunkra, mint mindig, most is nagyon fontos, az alacsony jövedelmű családok esetén pedig még fontosabb. A miniszterelnök felkérésére elemezzük a minisztériumnál ezt a lehetőséget, és amint valamilyen megoldás születik, ezt közölni fogjuk” - mondta Bucura-Oprescu.
Marcel Ciolacu kormányfő, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a Dacia mioveni-i üzemében tett szerdai látogatásakor többek között azt nyilatkozta, szerinte két minimálbérből egy egygyermekes család is nehezen tud megbirkózni a mindennapi élet költségeivel, ezért csökkenteni kellene a minimáljövedelmek adóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában