Figyelmeztetés

2024.02.04. 13:37

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el több folyó vízgyűjtő medencéjére

Első- és másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) bánsági, partiumi, máramarosi és erdélyi folyóvizekre.

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

A szakemberek szerint hétfő reggel 5 órától éjfélig nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Tisza, Visó, Iza, Lápos (Máramaros megye), Túr (Szatmár megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs megye), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megye), Fekete-Körös (Bihar megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Maros (Hargita, Beszterce-Naszód, Maros, Fehér, Hunyad és Arad megye), Aranyos (Fehér megye), Kis-Küküllő (Hargita és Maros megye), Béga (Temes megye), Temes (Krassó-Szörény és Temes megye), Zsil (Hunyad és Gorj megye).

A hidrológusok figyelmeztetnek ugyanakkor, hogy hétfő déltől kedd reggel 9 óráig másodfokú árvízkészültség lesz érvényben a Nagy-Szamos Beszterce-Naszód megyei és az Aranyos Fehér megyei szakaszának vízgyűjtő medencéjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában