Éves találkozó

2024.01.23. 13:09

Iohannis: Románia kiáll a Moldovai Köztársaság és Ukrajna mellett uniós csatlakozási törekvéseikben

Agerpres

Románia kiáll a Moldovai Köztársaság és Ukrajna mellett az Európai Unióhoz való csatlakozási törekvéseikben - jelentette ki Klaus Iohannis államfő kedden, a Bukarestbe akkreditált nagykövetek éves találkozóján.
Iohannis kifejtette, életbevágóan fontosnak tartja, hogy a Moldovai Köztársaság és Ukrajna továbbra is pénzügyi támogatást és szakértői segítséget kapjon az intézményi és befektetési környezet megerősítéséhez, amely megteremti majd a stabilitást és a jólétet.
A román államfő hangsúlyozta, hogy a régió összes országa közül a Moldovai Köztársaság érezte meg leginkább az Ukrajna ellen indított orosz háború hatásait, és helyzetét tovább nehezítik a destabilizálását célzó hibrid akciók, amelyeket az orosz fél kezdeményez.
Iohannis kifejtette, Chişinău szerény forrásai dacára is minden erejével, figyelemreméltó politikai akarattal kezeli a válsághelyzeteket, hogy haladni tudjon az európai integráció útján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában