Jó hír!

2023.12.21. 09:44

Székelyudvarhelyi falomlás: A három megsérült diáklány közül kettő csütörtökön elhagyhatja a kórházat

Illusztráció

Agerpres

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásánál történt falomlásban megsérült három diáklány közül kettő csütörtökön elhagyhatja a kórházat - nyilatkozta az AGERPRES-nek a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szóvivője.
Zörgő Noémi elmondta, hogy a lányok egészségi állapota jó, és pszichológiai tanácsadásban részesülnek.
A harmadik lány súlyosan megsérült, korábban válságos állapotban szállították egy marosvásárhelyi kórházba.
A falomlásban életét vesztette egy 17 éves fiatal, akit csütörtökön kísérnek utolsó útjára a szülőfalujában, Farkaslakán. A fiút kihúzták a romok alól, de nem sikerült újraéleszteni. Halálát az elszenvedett súlyos zúzódások okozták.
Hétfő délután 16 óra körül leomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásnak egyik külső fala, és négy diák a romok alá került.
A marosvásárhelyi bíróság szerda este elrendelte a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium beomlott bentlakásánál csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetőjének 60 napos hatósági felügyelet alá helyezését.
A bíróság elutasította a László Szilveszter Sándor előzetes letartóztatására vonatkozó ügyészségi indítványt.
A vállalkozót az építkezések minőségi követelményeire vonatkozó törvény megsértésével, gondatlanságból elkövetett emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel gyanúsítják. Az ügyben több tanút kihallgatott és dokumentumokat foglalt le az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában