Székelyudvarhelyi falomlás

2023.12.19. 13:22

Javult az állapota a három sérült diáklány közül kettőnek

Agerpres

Javult az egészségi állapota a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásánál történt falomlásban megsérült három diáklány közül kettőnek, a harmadik azonban változatlanul válságos helyzetben van - tájékoztatott kedden Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.
A szóvivő szerint a súlyosan sérült diáklányt átszállították egy marosvásárhelyi kórházba, állapota változatlan. A másik két lányt a székelyudvarhelyi kórház sebészeti osztályán ápolják, túl vannak az életveszélyen. Ugyanabban a kórteremben fekszenek és pszichológusi tanácsadásban fognak részesülni - számolt be Zörgő.
A sajtószóvivő szerint a bentlakás épületét szakértői csoport fogja megvizsgálni, a helyi önkormányzat pedig támogatást nyújt a szerencsétlen incidens által érintett diákoknak. a - mondta el a polgármesteri hivatal szóvivője.
A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének egyik fala hétfő délután omlott le. Négy 15 és 17 év közötti tanuló a romok közé szorult, egyikük, egy 17 éves farkaslaki fiú, életét vesztette, hárman kórházba kerültek.
A Hargita megyei rendőrség hétfő este tájékoztatott, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indult nyomozás az ügyben.

Időközben kihallgatják annak a cégnek a tulajdonosát, amely a munkálatokat végezte a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásán - közölték az AGERPRES hírügynökséggel a nyomozáshoz közel álló források.
A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének egyik fala hétfő délután omlott le. Négy 15 és 17 év közötti tanuló a romok közé szorult, egyikük, egy 17 éves farkaslaki fiú életét vesztette. Hárman kórházba kerültek, egyiküket súlyos állapotban ápolják Marosvásárhelyen.
A Hargita megyei rendőrség hétfő este tájékoztatott, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indult nyomozás az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában