CNAIR

2023.12.20. 17:49

Csütörtökön megnyitják a forgalom előtt a Maroskece és Aranyosgyéres közötti sztrádaszakaszt

Agerpres

Csütörtökön megnyitják a forgalom előtt az észak-erdélyi autópálya Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakaszát - jelentette be szerdán a Facebook-oldalán a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója.
Cristian Pistol bejegyzésében kiemelte, hogy a sztrádaszakasz megnyitása után végig autópályán lehet megtenni a Magyarnádas és Marosvásárhely közötti 133 kilométert.
Az igazgató emlékeztetett, hogy a Maroskece és Aranyosgyéres közötti 15,7 km-es szakasz megépítéséről szóló szerződést 2022. október 26-án írták alá, ugyanazon év november 21-én kezdődtek el a munkálatok, a kivitelezési határidő pedig 2024 augusztusa volt.
Idén szeptemberben adták át a forgalomnak az észak-erdélyi autópálya Berettyószéplak és Szilágynagyfalu közötti szakaszát is - hívta fel a figyelmet bejegyzésében Cristian Pistol.
Ha elkészül az A1-es autópálya Marzsina és Holgya közötti szakasza is, végig autópályán lehet majd közlekedni Marosvásárhelytől Nagylakig - tette hozzá a CNAIR vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában