Kereset

2023.11.13. 10:29

Szeptemberben 62 lejjel 4593 lejre nőtt a nettó átlagbér Romániában

Illusztráció

Agerpres

Idén augusztushoz viszonyítva 62 lejjel (1,4 százalékkal) 4593 lejre emelkedett szeptemberben a nettó átlagbér Romániában - közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS). A bruttó átlagbér 7350 lej volt szeptemberben, 92 lejjel (1,3 százalékkal) nagyobbb, mint egy hónappal korábban. A legnagyobb nettó átlagbért - 11.450 lejt - az IT ágazatban jegyezték, a legkisebbet - 2524 lejt - a vendéglátóiparban. Az előző év azonos hónapjához képest 14,7 százalékkal nőtt a nettó átlagfizetés az országban.
Szeptemberben a gazdasági ágazatok többségében nőtt a nettó átlagfizetés az előző hónaphoz képest. Ezt a különféle alkalmi juttatások, a természetbeni és pénzbeli juttatások, valamint a nettó nyereségből származó összegek és egyéb juttatások (beleértve az utalványokat is) alakulása befolyásolta. A nettó átlagbér emelkedéséhez a vállalatok bevételeinek növekedése is hozzájárult - közölte az INS. A legnagyobb mértékben, 23,2 százalékkal a kokszgyártásban és a kőolajipari termékek gyártása területén nőtt az átlagbér, a legjelentősebb, 11 százalékos csökkenést pedig az ércbányászat ágazatában jegyezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában