Látogatás

2023.11.17. 20:08

Luminiţa Odobescu fogadta pénteken az új brit nagykövetet

Forrás: mae.ro

Agerpres

Luminiţa Odobescu külügyminiszter pénteken fogadta Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának új romániai nagykövetét Giles Portmant.
Ebből az alkalomból a külügyminisztérium emlékeztet arra, hogy az idén március 23-án Londonban megtartott rendezvényt követően 2024-ben Románia ad otthont a második Románia-Egyesült Királyság kétoldalú fórumnak.
Odobescu hangsúlyozta ugyanakkor a védelmi és biztonsági együttműködés fontos szerepét, valamint a kétoldalú gazdasági kapcsolatokban rejlő jelentős lehetőségeket a kereskedelem és a befektetések terén egyaránt.
A külügyminiszter kiemelte az Egyesült Királyságban élő 1,2 millió román állampolgár jelentős hozzájárulását a kétoldalú kapcsolatok elmélyítéséhez.
A megbeszéléseken szóba került a jelenlegi biztonsági helyzet is, tekintettel az Ukrajnában zajló háborúra és a közel-keleti válságra. A felek hangsúlyozták 'a két állam közötti koordináció fontosságát a biztonságosabb nemzetközi környezet megteremtésére irányuló erőfeszítésekben' - tájékoztatott a külügy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában