Tárgyalások

2023.11.17. 19:34

Ludovic Orban a jobbközép politikai pártok összefogását akarja megvalósítani legalább a parlamenti és elnökválasztásra

Agerpres

Ludovic Orban, a Jobboldal Ereje párt elnöke pénteken kijelentette, hogy támogatja a jobbközép politikai pártok 'összefogását', legalább a jövő évi parlamenti és elnökválasztásra.
'Támogatom az összefogását a jobbközép, demokratikus, euroatlanti politikai pártoknak, amelyek tiszteletben tartják a polgárokat, és széles körű, komoly reformokat tartalmazó, a fejlődéshez vezető programmal szándékoznak előállni' - fogalmazott Orban Piteşti-en tartott sajtótájékoztatóján.
Hozzátette: tárgyalásokba bocsátkoztak a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) és a Népi Mozgalom Párttal (PMP) is, de nem kíván az egyeztetésekről részletekbe bocsátkozni.
'Célul tűztük ki a projekt megvalósítását, legalább a parlamenti és az elnökválasztásra. Ha esetleg az európai parlamenti, valamint a helyi választásokra is megvalósítható lesz, nyilvánvalóan meg kell találnunk a legjobb megoldásokat' - szögezte le az ellenzéki párt elnöke.
Véleménye szerint azonban a civil szférát is meg kell nyerni a jobbközép politikai konstrukció tervéhez, mert szükség van az erők összefogására.
'Bizalmat és reményt akarunk adni az egész civil társadalomnak, amely már nem fogadja el ezt a fajta hozzá nem értő, arrogáns kormányt, amely nem veszi figyelembe, hogy mit mondanak a munkáltatói szövetségek, mit mondanak a szakszervezetek és a szakmai szervezetek' - mondta Orban.
A Jobboldal Ereje országos tanácsa október 31-én úgy döntött, hogy megkezdi a tárgyalásokat a jobbközép szövetség megalakításáról a jövő évi választásokra. Ludovic Orban pártelnököt felhatalmazták, hogy az USR és PMP vezetőivel közösen kezdjék el a hivatalos egyeztetéseket egy szövetség létrehozásáról a 2024-es választásokra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában