Tiltakozás

2023.11.14. 09:50

A kormánypalota előtt tüntetnek kedden az egészségbiztosító pénztárak alkalmazottai

Illusztráció

Agerpres

A kormány épülete előtt tüntetnek kedden déltől az egészségbiztosítási pénztárak szakszervezetének (FSCAS) tagjai.
Tájékoztatásuk szerint az egészségbiztosító pénztárak alkalmazottai országszerte tiltakozásokat tartanak, és többen a fővárosba utaznak, hogy részt vegyenek a tüntetésen.
Elégedetlenségüket az váltotta ki, hogy az egészségbiztosító pénztárak alkalmazottainak fizetését 2018 óta nem módosították, dacára annak, hogy a Covid-19 járvány alatt ezek az intézmények teljes kapacitáson, megfeszítve dolgoztak.
A szakszervezet honlapján közzétett közlemény szerint a helyzetet megpróbálták egy törvénymódosító javaslattal orvosolni, ehhez azonban 'egyes miniszterek és parlamenti képviselők' más egészségügyi alkalmazottakat is érintő módosításokat csatoltak, amelyek olyan nagyságrendű kifizetéseket írtak volna elő, amelyekre már nincs költségvetési fedezet. Ezért a törvénytervezetet júniusban levették a napirendről - írják.
Az egészségbiztosító pénztárak alkalmazottai 12-kor kezdik tiltakozó megmozdulásukat a kormánypalota előtt, a fővárosi Victoriei (Győzelem) téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában