Határ

2023.10.26. 14:47

Személyautó- és kamionsorok alakultak ki az Arad megyei határátkelőknél

Illusztráció

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Hosszú személyautó- és kamionsorok alakultak ki csütörtökön a román-magyar határ Arad megyei átkelőinél. A határrendészet honlapján lévő online forgalomfigyelő alkalmazás, a Trafic online adatai szerint a nagylaki autópálya-átkelőnél a személyautóknak és a buszoknak legalább egy órát kell várniuk az ellenőrzésre a kilépési oldalon, ahol négy sáv van megnyitva. A 7-es országúton levő Nagylak I-es átkelőnél két sávon zajlik a kiléptetés, itt 30-40 perc a várakozási idő. A belépési oldalon azonban csak egy sáv van megnyitva, az országba érkezőknek 30 percet kell várakozniuk az ellenőrzésre.
A teherforgalom esetében a nagylaki autópálya-átkelőnél legalább 90 perc, a közúti átkelőnél két óra a várakozási idő a belépési oldalon, ahol két, illetve egy sávon ellenőrzik a járműveket. A román határrendészet képviselői azt nyilatkozták, állandó kapcsolatban állnak a magyar hatóságokkal, a román oldalon ugyanis csak akkor tudnak újabb sávokat megnyitni, ha a magyar fél is biztosítani tudja ehhez a személyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában