Tanügyminisztérium

2023.10.25. 16:31

Közvitán a tanárok érdeknyilatkozatának kitöltési útmutató-tervezete

Agerpres

Közvitára bocsátotta szerdán a tanügyminisztérium a tanárok érdeknyilatkozata kitöltési útmutatójának tervezetét. Erről a Facebookon számolt be a szaktárca.
A bejegyzésben emlékeztetnek, az új tanügyi törvény megtiltja a tanároknak, hogy olyan tanulóknak tartsanak fizetés ellenében magánórákat, akiket az iskolában is tanítanak. A tanárnak arra kell törekednie, hogy a tanulók az iskolai tanórákon és pótórákon sajátítsák el a kívánt ismereteket és készségeket.
Ligia Deca tanügyminiszter szerint ez a szabály segít átláthatóvá tenni az iskolán kívüli oktatói tevékenységet.
'Amikor a tanárok fizetség ellenében pluszban dolgoznak iskolai tanítványukkal, kételyek merülnek fel az iskolai tevékenység minőségével, illetve az illető tanulóval szembeni objektivitással kapcsolatban. A tanárok a társadalmi magatartás példaképei, és azoknak is kell maradniuk' - írta Ligia Deca a Facebookra.
A tanárok érdeknyilatkozatának kitöltése a tanár saját felelősségére történik. Tartalmazza a heti óraszámot, az oktatási és felkészítő tevékenységeket, magánórákat és a különböző projektek keretében lebonyolított tevékenységeket is.
Az érdeknyilatkozatot minden évben december 31-éig kell kitölteni. Akivel tanév közben, december 31-e után kötöttek munkaszerződést, annak a szerződés aláírása után 5 napon belül ki kell töltenie az ívet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában