Veszély

2023.09.11. 10:34

Iohannis: riasztó a fiatalok drogfogyasztása

Forrás: presidency.ro

Agerpres

Riasztó jelenség a fiatalok drogfogyasztása - jelentette ki hétfőn Klaus Iohannis államfő, hozzátéve, hogy a témát a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) következő ülésének napirendjére tűzik.
Iohannis a bukaresti 162-es számú iskola tanévnyitóján vett részt Ligia Deca tanügyminiszterrel és Clotilde Armand fővárosi első kerületi polgármesterrel együtt.
Felszólalásában az államfő "riasztó jelenségnek" nevezte a fiatalok drogfogyasztását, amely "egyre inkább aggasztja a társadalmunkat".
"Úgy döntöttem, hogy felveszem a Legfelsőbb Védelmi Tanács következő ülésének napirendjére ezt a témát. A drogfogyasztás hatásai, méretei, társadalmi következményei, főleg ami a zsenge korban és az iskolákban történő drogfogyasztást illeti, komoly kihívást jelentenek az egyéni biztonságra és a nemzetbiztonságra nézve" - hangsúlyozta az államfő.
Iohannis hozzátette, nagyon fontos, hogy a fiatalok mielőbb megértsék, milyen veszélyekkel és drámai következményekkel jár a drog- és alkoholfogyasztás, illetve a dohányzás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában