Állampapír

2023.09.18. 18:38

Hétfőtől ismét jegyezhetők az adómentes kamatozású Tezaur államkötvények

Illusztráció

Agerpres

Hétfőtől ismét jegyezhetők a Tezaur program keretében kibocsátott lakossági állampapírok - közölte a pénzügyminisztérium.
Az 1 és 3 éves futamidejű kötvények 6,25, illetve 7,10 százalékot kamatoznak.
Az anyagtalanított értékpapírok névértéke 1 lej. A pénzügyminisztérium közleménye szerint eddig idén több mint 178 ezren fektettek be Tezaur-kötvényekbe 7,56 milliárd lej értékben.
Az állampapírok online megvásárlására szeptember 18. és október 12.. között van lehetőségük azoknak a magánszemélyeknek, akik regisztráltak az országos adóhatóság (ANAF) Privát Virtuális Tér (SPV - Spaţiu Privat Virtual) platformján. Emellett megvásárolhatók az államkincstár fiókjainál szeptember 18. és október 13. között, továbbá szeptember 18. és október 12. között a városi, szeptember 18. és október 11. között pedig a vidéki postahivatalokban.
A kötvények évente kiszámított kamatát a kibocsátási tájékoztatóban rögzített formában fizetik. A kötvények átruházhatók, és a futamidő lejárta előtt is bármikor visszaválthatók.
A kötvényeket olyan román állampolgárságú személyek jegyezhetik, akik a vásárlás időpontjában betöltötték a 18 évet. A lakossági állampapírokból származó jövedelem nem adóköteles - emlékeztetett a pénzügyminisztrérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában